Tarçın – Şifalı Bitkiler

0
918

Latince ismi Cinnamomum sp. olup defnegiller ailesindendir. Her dem yeşil bir ağaçtır. Yaklaşık 5-8 metreye kadar boylanma yapar. Aynı zamanda hoş kokusuyla bilinir. Sert, derimsi yaprakları vardır. Küçük beyaz çiçekleri oldukça dikkat çekicidir. Çiçeklenme döneminin ardından beliren meyveleri meşe palamuduna benzer. Baharatı ağacının kabuklarından elde edilir. En fazla kullanılan Çin tarçını Cinnamomum cassia kalın kabuk görüntüsündedir. İkinci en fazla kullanılan türse, Seylan tarçını Cinnamomum zeylanicum’dur. Sert, kıvrılmış ve içiçe geçmiş ince çubuklar halindedir.

Yetiştirilmesi

Sekiz yaşından itibaren ağacın meyvesini iki yılda bir alabilirsiniz. Kurutulmuş, tüp şeklindeki kabukları çay şeklinde kullanabilirsiniz. Kabuğun damıtılmasıyla biber gibi kokan uçucu yağ elde edilir. Ilıman iklim bitkisidir. Güneşli yerlerde mutlu olur. Her tür toprakta rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.

Faydaları

Soğuk algınlığı ve griple mücadele etmek için kullanılır. Ayrıca gastrit, sindirim problemleri, kan dolaşımı bozukluğunda da tercih edilir.

Nasıl Kullanılır?

500 miligram kuru kabuk, 1 fincan kaynar suda 10 dakika demlendirilir. Ardından süzülür. Bu uygulamayla günde 3 fincan tarçın çayı tüketebilirsiniz.

KaynakBitki Rehberi
Toros
"Doğal bir şekilde yaşayacaksın ve neye ihtiyaç duyarsan onu bulacaksın."

Bu yazılar da ilginizi çekebilir


YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz