Beslenme ile hastalık arasındaki bağı, tıp göz ardı etmemelidir. Beslenmek, gerekli en temel ihtiyaçlarımızdan biridir. Dünyanın her yerinde yapılan araştırmalar, kötü beslenmeyle hastalıklar arasında bir ilişki olduğunu kanıtlar. İnsan vücudundaki iç kirliliğin ölçüsü çok fazladır. Bu kirliliklerin en büyük nedeni, rafine hale getirilmiş ve kimyasal maddelerle yapaylaştırılmış besin maddeleri yani konsantre ürünlerdir.
Yapılan otopsilerde, damarlardaki tıkanıklıklar ve bağırsaklara yerleşmiş eski dışkı kalıntıları iç kirliliğimize en iyi örnektir. Bağırsaklardaki kokulu gaz birikimi ve ağız kokusu ise bu kirliliğin başka bir işaretidir.
Doğru beslenme, mukus ve protein içermeyen besin maddelerinden oluşmalıdır. Hastalıkların asıl nedeni yanlış beslenmedir. Ancak doğru beslenmeyle tedavi sağlanabilir. Vejetaryenlik, meyve ve kabuklu yemiş diyeti, sayısız beslenme kürleri ve oruç tedavilerde faydalı olur.
Doğanın en büyük şifa aracı olan oruç, bilinçsizce kullanılması nedeniyle çoğu insana gerçek şifasını verememiştir. Bu nedenle orucun tüm ayrıntılarıyla bilinmesi büyük önem taşır.
Vücudun mukus, kalsiyum, fosfat gibi ağırlık yapıcı atık maddeleriyle tıkanmasına izin verirsek, yüksek tansiyondan dolayı kalbin, kan dolaşımının düzenli sirkülasyonunu sağlamakta zorlanacağını da göze almamız gerekir. Günümüzde hastalıksız ve mukussuz bir insana rastlayamazsınız.