Demir, alyuvarların oluşumu için gereklidir. Et yemeyen insanlarda en sık görülen problem, demir eksikliğinin neden olduğu anemi (kansızlık) hastalığıdır. Bu sorun kadınlarda daha sık görülür. Vejetaryen beslenme, özellikle mercimek ve soya fasulyesi gibi baklagiller içeriyorsa, yeterince demir alınıyor demektir. Kepekli un veya bu undan üretilen yiyeceklerde, yemiş ve çekirdeklerde de (fıstık, kabak çekirdeği, susam) demir bulunur. Koyu yeşil yapraklı sebzeler, bira mayası, kuru meyveler (özellikle kuru kayısı ve kuru erik) demir açısından zengin yiyeceklerdir. Yorgunluk, uyuşukluk, solgunluk ve nefes darlığı demir eksikliği belirtilerinin başında gelir.
Kalsiyum, en çok sağlıklı dişler ve kemikler için, ayrıca kasların (kalp dahil) ve sinir sisteminin düzenli çalışması için gereklidir. Peynir kalsiyum açısından çok zengindir, süt, yoğurt ve kaymak kalsiyum içerir. Eğer yağ oranı düşük beslenme diyeti uyguluyorsanız, yağsız sütlerde de aynı oranda kalsiyum bulunur. Yumurtada da kalsiyum vardır.
Veganlar hayvansal gıda dışında kalsiyum alabilirler. En yüksek kalsiyum oranına sahip besinlerden biri susamdır; salatanın üzerine serpeceğiniz biraz susam kalsiyum eksikliğinizi büyük ölçüde kapatır. Tahin de (ister humus içinde, ister pekmezle) kalsiyum içerir. Soya fasulyesi ve unda da kalsiyum vardır. Ayrıca kuru incir, koyu yeşil yapraklı sebzeler, ayçiçeği çekirdeği, brokoli, bira mayası, keçiboynuzu ve pekmez de kalsiyum açısından zengindir. Kadınlar kalsiyuma daha fazla gereksinim duyarlar; genç yaştan itibaren buna dikkat etmeleri gerekir. Düzenli olarak kalsiyum takviyesi, menopoz sonrası kemikler için gerekli olan kalsiyumu stoklar. Hem kemiklerin şeklini bozan, hem de çok ağrılı bir hastalık olan osteoporoz, genç yaşlarda eksik kalsiyum alan kadınlarda çok görülür. Osteoporoz tedavi edilemeyen bir hastalıktır, ama önlenebilir.
Çinko, vücutta büyüme, hastalıklara karşı direnç ve protein ile karbonhidratların metabolizma tarafından özümlenmesine yardım eder. Çinko eksikliği, tırnaklarda beyazlıklar ve deride lekelerle kendini gösterir. Çinko, kepekli buğday, yulaf ezmesi, peynir, yağsız süt, bira mayası, kuru incir, fıstık, yemiş cinsleri, susam, mısır, bezelye ve kabak çekirdeğinde bulunur. Çinko, aynı zamanda mango, ıspanak ve kuşkonmazda da vardır.
Magnezyum da vücutta karbonhidratların yanması için gereklidir. Isıtılan yiyecekler magnezyum değerlerini kaybetmezler. Magnezyum suda çözüldüğü için haşlanmış sebzelerin suyuyla hazırlanmış sos ve sebze suyunda bulunur. Magnezyum eksikliği ender görülür. Taze sebze ve meyvelerde bulunur; ayrıca yemiş ve çekirdeklerde, bira mayasında, tahıl, baklagiller, kuru meyveler ve soya fasulyesinde magnezyum vardır.
İyot, tiroit bezlerinin çalışması için gereklidir ve çok az miktarda alınması yeterlidir. İyotlu tuzda ve deniz yosunlarında bulunur.