Kan Dolaşımıyla İlgili Yanılgı

0
412

Tıbbi ve Patolojik Fizyoloji, hastalıkları ve nedenlerini mikroskop altında bulmaya çalışıyor. Bakteri ve Virüs Teorisi şimdilerde “moda”. Bilim adamları, kan dolaşımıyla ilgili yanlış görüşlerini değiştirmedikleri sürece, hiçbir zaman gerçeği öğrenemeyecek ve hastalığın ne olduğunu bilemeyeceklerdir.

Kan dolaşımını motive eden organın akciğer olduğu gerçeği, hep gözden kaçırılmıştır. Kan dolaşımı da kalbi motive eder, tıpkı bir makinenin ayar ventili gibi. Bilinenin aksine, kan akışını sağlayan kalp değildir, aksine kalbin çalışmasını sağlayan kan akışıdır. Şöyle ki:

1. Hava basıncını nefesinizi güçlendirerek artırdığınızda, kan dolaşımını hızlandırırsınız, dolayısıyla kalp atışınızı da hızlandırırsınız.

2. Kan dolaşımınıza herhangi bir uyarıcı zehir, örneğin alkol, karıştırdığınızda kalp atışını hızlandırırsınız. Sinir ve kas gevşetici bir ilaç karıştığında ise kalp atışı yavaşlar. Doktorlar bunu çok iyi bilir, ama bilmelerine rağmen, kalp kasında bulunan gizemli bir gücün kan dolaşımını motive ettiğine inanır.

Bazı iyi mühendisler, bu yeni fizyolojiyi öğrendikten sonra benim görüşüme katılıyorlar ve kalbin bütün makineler için örnek gösterilebilecek bir ventil olduğunu belirtiyorlar.

Kan dolaşımı kalbi yönlendirdiğine göre, kalbin kan dolaşımını kontrol ettiği, mantıksal olarak nasıl kanıtlanabilir?

Dağa tırmanmak veya koşmak gibi bedensel hareketler, yani hava basıncının yükselmesi, kalbi hızlandırır, çünkü ventilin çalışma hızı basınca bağlıdır.

400 yıl önce Prof. Wm. Harvey tarafından Londra’da kurulan fizyoloji biliminin bize öğretmiş olduğu kan dolaşımının aslında hiç de var olmadığını, otuz yıl önce İsviçreli bir araştırmacı, fizyoloji konusunda uzman olmamasına rağmen, hayvan deneyleriyle kanıtlamıştır. Tabii ki geleneksel tıp, bu İsviçreli araştırmacıyı dikkate almamıştır. Bir “bilim dalı” nasıl yanılabilir?

KaynakProf. Dr. Arnold Ehret, 'Şifalı Besinler'
Şifacı
Şifa, Doğa'dan gelir.

Bu yazılar da ilginizi çekebilir


YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz