Geçtiğimiz yıllar boyunca uzmanlar, insanları kahve alışkanlığının sağlığa zararlı olduğuna ve ömrü kısaltabileceğine dair uyarıyorlardı. Gerçekten de yeni bir araştırma, veriler sadece yaşa göre düzenlendiği zaman ölüm riskinin kahve içenler arasında daha yüksek olduğunu ortaya koydu.
Fakat araştırmacılar katılımcılarda sigara içme, alkol kullanımı, et tüketimi, fiziksel aktivite ve vücut kitle indeksi gibi sağlıkla ilgili diğer unsurları göz önüne aldıklarında, düzenli olarak kahve tüketenlerin daha uzun yaşadıklarını tespit ettiler.
Araştırma başladığında göreceli sağlıklı olan kahve içicilerin içmeyenlere göre kalp hastalığı, solunum hastalığı, felç, diyabet, enfeksiyonlar, yaralanmalar ve kazalardan dolayı ölme riskleri daha azdı.
The New England Journal of Medicine adlı bir tıp dergisinde 2012 Mayıs ayında yayınlanan bir çalışma, 402.260 yetişkinin verilerini ele aldı. Katılımcıların yaşları 50 ile 71 arasında değişiyordu ve çalışma 1995’te başladığında bu kişilerde kalp hastalığı, kanser ve felç yoktu. 2008 yılıyla birlikte toplamda 52.515 kişi ölmüştü. Dr. Freedman ve çalışma arkadaşları, çalışma başladığında bu kişilerin beyan ettikleri kahve tüketimi ile ölümleri arasında bir ilişki olup olmadığını incelediler.
Ölüm riski, katılımcılar daha fazla kahve tükettikçe aşamalı olarak azaldı. Her gün altı fincan ve fazlasında bile ölüm riski çok az artırıyordu. Fakat ölüm riski hiç kahve içmeyenlere göre daha düşüktü.
Özetle, kahve tüketiminde sakınca yok, hatta günde altı fincana kadar kahve tüketimi arttıkça sağlığa faydaları da o kadar artıyor.