Etiket: aile
21. Yüzyılın Temel Becerisi: Empati
Empati kendinizi başkasının yerine koymak ile başlar. Bu sizden farklı bakış açılarını anlamak için önemli bir adımdır. Bu, sadece yapılması hoş bir şey değil, aynı zamanda gerekli ve etkin bir beceridir.
Okullar Neden Değişmeli?
Yaratıcılığın adeta boğazlanarak yok edilmesinin ne olduğunu, anaokulundaki bir sınıf ile lisedeki bir sınıfta gözlemlediklerimiz arasındaki fark kadar iyi anlatabilecek başka bir şey yoktur herhalde.
Korku ve Kaygı Üzerine
Genellikle korkarız, ama korktuğumuzdan habersiz oluruz. Yaşamlarımızı dayanılmayacak kadar büyük endişeler yaratan bilinmedik durumlardan ve travmatik duyguları yeniden uyandırabilecek, hepsi de çok aşina gelen, durumlardan kaçacak şekilde yapılandırırız.
Günümüzde Modern Bilim ve Psikoloji
Yaratıcı çıkışları yapmayı başarabilenler, isimleri sonraki nesillere ulaşabilenler, yeniliğe gerçekten açık olabilen insanlardır. Bu açıklık yaratıcı insanı doğal olarak profesyonel açıdan ortodoks olmayan ve kültürel açıdan gelenekdışı alanlara taşımıştır.
Güzellik Yürüyüşü
Dünyada aradığımız neyse görmeye niyetlendiğimiz de odur. Hepsi odaklanma sorunudur. Niyetinizin dünyaya bakışınızı nasıl etkileyeceğini keşfetmek için bir fırsat. Keyfini çıkartın.
Çağımızın Sorunu: Kendini Yetersiz Hissetmek
Yaşamdan o kadar uzaklaştık ki, bir zamanlar parapsikologların üzerinde kafa patlattıkları bir soruyu bugün tersine çevirebiliriz: Acaba ölümden önce bir hayat var mı?
Anneyle Psikolojik Göbek Bağını Koparmak
Onu anneye bağlayan göbek kordonunun kesildiği andan itibaren minik bebek, ayrı bir varlık konumuna geçer, ama eğer psikolojik göbek bağı zamanında kesilmezse çocuk anne babasının dizinin dibinden bir daha hiç ayrılmaz.
İnsanın Var Olma Mücadelesi
Her şekilde bebek neredeyse tamamen ebeveynlere, özellikle de onu besleyip büyüten anneye bağımlıdır. Birey oluncaya dek sayısız evreden geçer. İlk özgürlük hissiyle ayrı bir varlık olduğunu ayrımsar.