Evrende her şey sistematik bir şekilde doğa yasaları tarafından yönetilmektedir; bir nedeni vardır, hiçbir şey rastlantı değildir. Etki-tepki yasasına göre, geçmişte yaptığımız, şimdiki zamanı ve geleceği belirlemektedir. “Ne ekersen onu biçersin” atasözü bunu çok iyi ifade etmektedir. Dolayısıyla insan, özgür iradesini kullanarak, bugün yaptıklarıyla geleceğini belirli bir ölçüde değiştirme gücüne sahiptir.
Geleceği öngörmek için yapılan matematiksel hesaplamaların sonucunda, doğum haritası çizilir ve yorumlanır. Doğum haritası, insan için çıkarılabileceği gibi, bir hayvan veya bir nesne, örneğin bir bina için de çıkarılabilir. Eğitimin başlangıcı, inşaatın başlangıcı, seyahat, işe başlamak, evlilik başlangıcı gibi konularda da harita çizilir ve yorumlanır. Ayrıca dünyayla ilgili savaşlar, depremler, toplu felaketler önceden görülebilir. Herhangi bir işe doğa yasalarının uygun olduğu zamanda (doğru zamanda) başlamak daha iyi sonuç verir. Örneğin, bir iş anlaşması, evliliğin doğru zamanda başlatılması gibi. “İyi bir başlangıç, yarı yarıya bitirmek demektir.”
Yeni doğan bebeğe doğru ismin konması da önemlidir. Çünkü kişiye yaşamı boyunca, kendisi için uygun olan bir titreşimde hitap edilerek, uyumlu etkiler yaratılması söz konusudur. Evlenmeyi düşünen çift, doğum haritalarını inceleterek birbirlerine ne kadar uygun olduklarını bilebilirler. Her şeyin bir başlangıcı, devamı ve sonu vardır. Canlıların özellikle insanların yaşamındaki ana olayların genel eğilimleri vardır. Fizik biliminin doğruladığı gibi, kuvantum alanı içinde bir tanecik belirdiği zaman beraberinde tüm geleceğin bilgisini de bulundurmaktadır.