Aslanpençesi – Şifalı Bitkiler

0
645

Latince ismi Alchemilla vulgaris olup gülgiller ailesinden çok yıllık otsu bir bitkidir. Serin veya ılıman iklimdeki bölgelerde yetişir. 8-10 tırtıklı bölümden oluşan, yelpaze şeklinde yaprakları vardır. Sarı meyvesinde tek bir tohum bulunur.

Yetiştirilmesi

Tohumlarını ilkbaharda, güneşli ya da yarı gölge bir alanda ekebilirsiniz. Toprağının nemli ve geçirgen olmasına özen gösterin. Aslanpençesi bir sonraki yıl kendi tohumlarını toprağa saçar.

Faydaları

Özellikle kadın hastalıklarına karşı eski zamanlardan beri başarıyla kullanılır. Adet halinin güç, ağrılı ve aşırı olmasını engeller. Adet kanamalarını düzene sokar. Düşük ihtimalini önlemek için gebeliğin üçüncü ayından sonra her gün aslanpençesi çayı içilmelidir. Hamileliği kolaylaştıran bu mucizevi ot, anne sütünü artırır. Menopoz dönemlerinde rahatlatıcı olur.

Şekeri düşürüp vücuda kuvvet verir.

Göz hastalıklarına, cilt yaralarına, kaşıntıya faydalıdır.

Romatizmaya iyi gelir, mide spazmında, karaciğer şişliğinde, sinir yorgunluğunda, damar sertliğinde çok faydalı bir bitkidir.

Aslanpençesi, toplattırıcı olarak da çok etkilidir. Apseli yaralara, ihmal edilmiş çıbanlara karşı su toplayıcı ilaç olarak kullanılır.

Zor doğum yapan ve düşük yapmaya yatkın kadınlarda, ceninin dölyatağındaki durumunu sağlamlaştırmaya ve doğum yaralanmalarına en önde gelen yardımcıdır.

Nasıl Kullanılır?

1 bardak kaynar suya, 1-2 gram kurutulmuş bitki konur ve 10 dakika demlenmesi beklenir. Ardından içilir.

KaynakBitki Rehberi
Toros
"Doğal bir şekilde yaşayacaksın ve neye ihtiyaç duyarsan onu bulacaksın."

Bu yazılar da ilginizi çekebilir


YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz